RENAULT SPORT FORMULA ONE TEAM ПРЕЗЕНТУВАЛА НОВИЙ БОЛІД R.S.17 У ЛОНДОНІ

Команда Renault Sport Formula One Team вперше презентувала свій новий болід R.S.17, із самого початку розроблений підрозділами Renault Sport Racing.

Також в рамках презентації був вперше продемонстрований новий фірмовий стиль Renault Sport, представлений третій запасний пілот Сергій Сироткін, а також були оголошені нові партнери і спонсори, включаючи BP, Castrol і MAPFRE.

21 лютого в Лондоні команда Renault Sport Formula One Team в рамках заходу для представників ЗМІ та партнерів представила свій новий болід сезону 2017 року - R.S.17.

На презентації були оголошені нові партнери і спонсори, включаючи BP, Castrol і MAPFRE. Крім того, був вперше продемонстрований новий фірмовий стиль Renault Sport, який відображає більш тісний зв'язок між Renault Sport Racing і Renault Sport Cars.

R.S.17 оснащується двигуном R.E.17 від Renault Sport Racing і не має компонентів, успадкованих від R.S.16. Команда працювала над болідом “з чистого аркуша” відповідно до актуального регламенту Формули-1. Це перший автомобіль для Формули-1, розроблений з нуля двома підрозділами Renault Sport Racing: Енстон (Англія) і Вірі-Шатійон (Франція).

На заході були присутні Тьєррі Коска, виконавчий віце-президент Групи Renault з продажу та маркетингу, президент Жером Столл та Сиріл Абітебуль, керуючий директор Renault Sport Racing, а також вища ланка керівництва, пілоти Renault Sport Formula One Team і Ален Прост в ролі спеціального консультанта Renault Sport Racing.

Болід R.S.17 був презентований гонщиками Ніко Хюлькенбергом і Джоліоном Палмером. В рамках презентації був також представлений третій запасний пілот Сергій Сироткін.

Також вчора був затверджений склад слухачів Академії Renault Sport на 2017 рік. Ними стали Джек Ейткен, Макс Фьютрелл, Ярно Опмеєр та Сунь Юе Ян, яких підтримуватиме Renault Sport Racing протягом сезону 2017 року. Джек змагатиметься в серії GP3, а Макс, Ярно та Сунь виступлять в рамках Formula Renault Eurocup, де в цьому році зареєстровано максимальний склад учасників з 30 автомобілів.

Жером Столл, президент Renault Sport Racing:

«R.S.17 - це перший автомобіль, який наші підрозділи в Енстоні і Вірі спроектували і розробили з нуля, і ми суцільно задоволені результатами. Це прекрасний автомобіль. Також ми дуже раді, що до нас приєднався новий і дуже важливий для нас партнер, компанія BP, представлена ​​своїми брендами BP і Castrol. На 2017 рік ми ставимо перед собою абсолютно чіткі завдання. Ми маємо намір зробити великий крок вперед в області технологій, які допоможуть нам досягти видатних результатів. Наша мета - п'яте місце в Кубку конструкторів».

Сиріл Абітебуль, керуючий директор Renault Sport Racing:

«У 2017 році ми готові зробити стрімкий ривок вперед, якого ми всі так чекаємо. R.S.17 став результатом кропіткої роботи двох наших тісно інтегрованих підрозділів, і ми пишаємося цим результатом. У нас сильна і професійна команда, і ми раді, що разом з Джоліоном в 2017 році будуть виступати Ніко і Сергій. Крім того, до нас приєдналися сильні партнери в особі BP, Castrol, MAPFRE і SMP Racing. Це стало для нас найуспішнішою кампанією по залученню спонсорів на поточний момент. Ми є найшвидше зростаючою командою Формули-1, і тепер ми повинні підтвердити свої амбіції на гоночному треку. Наше завдання - набирати бали на кожному етапі».

Більше фото і відео з презентації можна в соціальних мережах за хештегом #RS17Launch.